BRETT UTBUD AV HYDRAULIKKOMPONENTER FÖRENKLAR INKÖPSPROCESSEN FÖR HYDROCK

I Kiruna råder stor aktivitet och efterfrågan på hydrauliktjänster är fortsatt hög. För hydraulik och stålbyggnationsföretaget Hydrock AB ställer det krav på effektivitet och kvalitet. Till sin hjälp har de HydraSpecma som sin kompletta leverantör av hydraulikkomponenter.

Hydrock AB i Kiruna startades 2014 av Benny Bäckström. De första åren var inriktningen 100% på service och reparation av hydraulik på stationära och mobila maskiner. Ganska tidigt utökades dock verksamheten att innefatta en stål- och plåtverkstad och idag erbjuder Hydrock ett brett utbud av tjänster inom konstruktion, stålbyggnationer och maskinmekanik samt uthyrning, service, support och drift av mobila maskiner för gruvor och tung industri.

BRA SERVICE OCH BRETT UTBUD
Hydrock såväl som deras slutkunder har höga kvalitetskrav och ställer därmed även krav sina leverantörer. Sedan starten har Hydrock använt HydraSpecma som leverantör av hydraulikkomponenter.

Eftersom det finns en hög teknisk kompetens hos personalen på Hydrock är det sällan de behöver support från HydraSpecma. Däremot har kommunikationen, närheten och hjälpen att snabbt hitta ersättningskomponenter, om en specifik komponent utgått eller behövs med kort varsel, kommit att betyda mycket.

   – Det är enkelt med HydraSpecma som leverantör av hydraulikkomponenter. De är en komplett leverantör med bra service vilket underlättar och snabbar upp inköpsprocessen för oss. De håller vad de lovar och är duktiga på att hitta ersättningskomponenter då det krisar, säger Mats Bergqvist, konstruktör på Hydrock AB.

HYDROCK  AB

Ort: Kiruna, Sverige

Antal anställda: ca. 55 stycken

Affärsidé: Erbjuder ett brett utbud av tjänster inom bland annat konstruktion, stålbyggnationer och maskinmekanik samt uthyrning, service, support och drift av mobila maskiner för gruvor och tung industri.

Jag väljer Danfoss proportionalventiler eftersom jag vet att de är driftsäkra, ger bra flödeskontroll och är lätta ett modifiera. Även om Danfoss PVG är dyra så lönar det sig. Ventilen har en viktig funktion och jag behöver kunna lita på att de håller hög kvalitet. Dessutom sparar jag tid vid montaget eftersom PVG är lätta att arbeta med.

Mats Bergqvist
konstruktör på Hydrock AB

 

HÅLLBARA LÖSNINGAR STÄLLER KRAV PÅ KVALITET
Lösningarna som Hydrock bygger ska ofta användas i tuff miljö samtidigt som det är viktigt att de håller över tid eftersom stopp kan bli väldigt kostsamt för kunden. Det gör det viktigt att kunna lita på att varje enskild komponent lever upp till kraven. Mats är därför noga att välja välrenommerade varumärken med ett produktutbud av bevisat god kvalitet. Ett exempel på detta är Danfoss proportionalventiler (PVG) som köps in från HydraSpecma. Hydrock använder Danfoss PVG på bland annat arbetsplattformar där de krävs hög precision i arbetsmomentet.

   – Jag väljer Danfoss proportionalventiler eftersom jag vet att de är driftsäkra, ger bra flödeskontroll och är lätta ett modifiera. Även om Danfoss PVG är dyra så lönar det sig. Ventilen har en viktig funktion och jag behöver kunna lita på att de håller hög kvalitet. Dessutom sparar jag tid vid montaget eftersom PVG är lätta att arbeta med, förklarar Mats.
BRA MARKNAD FÖR FORTSATT EXPANSION
I Kiruna råder ingen brist på arbetstillfällen, tvärtom kan det vara svårt att hitta personal för att räcka till för alla kunder. Hydrock har idag cirka 80 anställda och anlitar ytterligare ett 40-tal underleverantörer. Detta gör samarbeten mellan olika företag extra viktigt. Bra samarbeten gör det möjligt att hjälpa varandra för att kunna serva slutkunden på bästa sätt.

   – Vi har alltid kunden i fokus och arbetar tillsammans med våra samarbetspartners för att kunna hjälpa kunden på bästa sätt. Exempelvis lånar vi in personal från HydraSpecma på arbeten som innebär mycket rörkrökning, berättar Mats.

Efter flera år med stor tillväxt är Hydrocks målsättningen framåt är att stabilisera verksamheten och sätta rutiner för att försätta vara så effektiva som möjligt.

 

 

KONTAKT
Torbjörn Forsberg
Area Sales Manager
HydraSpecma Component AB
Tel: +46 72 215 34 89
e-mail: torbjorn.forsberg@hydraspecma.com