HYDRASPECMA MED FRA START
I UDVIKLINGSPROCESSEN HOS STEERGUIDE

Da Jeppe Frølund Jensen, stifter og ejer af SteerGuide ApS, startede sin virksomhed op, havde han aldrig arbejdet med hydraulik før. Han havde en vision om at udbrede autostyring til mindre entreprenører og landbrug. Derfor havde han brug for en samarbejdspartner med både produktion og knowhow indenfor hydraulik i lokalområdet. Så han kontaktede HydraSpecma, som har alt samlet ét sted, og udviklingsprocessen startede.

Ideen til SteerGuide kom, da Jeppe Frølund Jensen kørte rundt i sin mejetærsker og høstede for at tjene penge ved siden af sine studier til Business Development Engineer. Her tænkte han en del på autostyring og hvilken forskel, det kunne give i arbejdet ude på markerne. Det startede drømmen om SteerGuide, og den første autostyring blev produceret hjemme i maskinhuset ved hans forældre.

Ret hurtigt fandt Jeppe ud af, at med næsten 25 forskellige traktormærker og omkring 500 forskellige modeller i Danmark skulle han have hjælp til at finde en løsning, der kunne monteres på alle slags traktorer. Den løsning skulle vise sig at være en specialdesignet hydraulikblok, som kan løfte alle krav. En hydraulikblok, som er udviklet af HydraSpecma. Jeppe fortæller: „Andre kører med flere typer blokke afhængig af traktortype. HydraSpecma hjælper med at lave en tilpasset version, hvor én hydraulikblok kan bruges i samtlige traktorerMine kunder har en drøm om at køre med autostyring. Den hydrauliske løsning gør det muligt at beholde det originale rat uden at gå på kompromis med kvaliteten.“ Med den hydrauliske blok har SteerGuide et produkt, der kan konkurrere mod de lidt større spillere på markedet.

STEERGUIDE APS

By: Herning, Denmark

Forretningside: Lave præcisionsløsninger i forbindelse med PTK-GPS styring af traktorer, gravemaskiner og andre maskiner til mindre entreprenører og landbrug.

Andre kører med flere typer blokke afhængig af traktortype. HydraSpecma hjælper med at lave en tilpasset version, hvor én hydraulikblok kan bruges i samtlige traktorer.

Jeppe Frølund Jensen
Stifter og ejer af SteerGuide ApS

 

SteerGuide ApS blev oprettet i 2018 som en enkeltmandsvirksomhed, og i dag tilbyder SteerGuide forskellige produkter og services med speciale i landbrugs- og entreprenørbranchen, herunder SteerGuide RTK Autostyring, SteerGuide RTK 3D Gravstyring og abonnement til SteerGuide RTK Netværk. Ved brug af SteerGuides løsning med autostyring vil kunden spare både penge og opnå et mere bæredygtigt resultat, da der f.eks. kan sprøjtes mere korrekt efter markens behov.

SAMARBEJDET MED HYDRASPECMA
Da projektet skulle startes op, undersøgte SteerGuide markedet for den bedste løsning: „Vi snakkede med både franske, polske og danske virksomheder om at levere blokke, men ingen kunne levere det vi ønskede, uden det var meget urealistiske priser. Vi havde handlet lidt med HydraSpecma tidligere, og kendte til deres løsninger indenfor hydraulik, så vi kontaktede HydraSpecma, og fik en dialog om behov og ønsker, og så fik vi lavet en blok. Den var fin, men det er klart, at der hele tiden er småjusteringer i et nyopstartet projekt, og de udfordringer arbejder vi løbende med, , så blokken bliver så fleksibel som muligt for at passe til de mange forskellige traktormodeller på markedet.“ 

SteerGuides ejer, Jeppe Frølund Jensen, er godt tilfreds med samarbejdet, da der er flere fordele i at have valgt HydraSpecma som samarbejdspartner: „Vi har ikke kun købt en vare hos HydraSpecma, vi har også købt knowhow. Vi har haft udfordringer i en traktor med nogle dynamikker i hydraulikken, som er lidt kompliceret. Her har HydraSpecmas teknikere stor erfaring til at komme med den rette løsning. Eller hvis jeg sidder og læser noget på nettet og tænker; det kunne være relevant for mig og SteerGuide, så kan jeg tage direkte fat i Kai, som er tekniker hos HydraSpecma, og spørge, hvad han tænker om det. Så vi har en rigtig god dialog hele vejen igennem. Det havde ikke været det samme, hvis vi havde købt i Polen, Frankrig eller USA.“

Hos HydraSpecma sidder der et helt team af teknikere med forskellige baggrunde. Hver kunde får sin egen tekniker tildelt, som man har en løbende kontakt med i processen. Ved at have samlet et helt hold af teknikere med forskellige baggrunde, er der mange kompetencer at trække på, og de innovative løsninger til kunden er et skridt tættere på, når man har kompetencerne samlet et sted.

En anden fordel, som bliver fremhævet af SteerGuide er, at HydraSpecma har sin egen produktion, så processen er kortere. Og endelig så er det en lokal virksomhed set i forhold til SteerGuide. Jeppe udtaler: „Vi tog kontakt til HydraSpecma i august for ét år siden (2022) med en dialog om at starte et samarbejde op. Allerede i slutningen af november samme år var den første prototype klar. Den blev monteret og testet i december/januar måned. I februar (2023) var den anden prototype klar, og ti blokke blev leveret og monteret. Nu står vi i juli (2023) med den tredje prototype og yderligere ti blokke. Det tempo kunne vi ikke have haft med andre leverandører“.
Ved at vi hos HydraSpecma har produktionen i samme bygning som vores teknikere gør det processen en del kortere, og vores værksted kan nemt få overdraget ideer til nye løsninger af teknikerne, så kunden kan få sit produkt hurtigst og bedst muligt.  

Da Jeppe tog kontakt til HydraSpecma var det med et vist forbehold. „Vi frygtede, at HydraSpecma kun tog store ordrer og virksomheder ind. Men vi har følt os meget velkommen – helt fra starten. Det har været en god proces hele vejen igennem.“ For en virksomhed som SteerGuide betyder det meget at have en virksomhed som HydraSpecma i ryggen, da de blandt andet har den knowhow og erfaring som en nystartet virksomhed kan mangle. Til det tilføjer Jeppe: „det er jo også et kvalitetsstempel, at vi arbejder med jer.“

 

Vi har ikke kun købt en vare hos HydraSpecma, vi har også købt knowhow.” 

Jeppe Frølund Jensen
Stifter og ejer af SteerGuide ApS

 

FREMTIDEN
Lige nu er Jeppe i gang med en sæson med lange dage og ikke meget fri. Der er gang i butikken, og da han er den eneste ansatte, klarer han alt selv. Planen for den nærmeste fremtid er klar; Tyskland skal indtages. SteerGuide arbejder for nuværende på, at løsningen kan blive tilskudsberettiget, og når det går igennem, så håber Jeppe på at finde en forhandler i hver tyske delstat.

Inden turen går over grænsen, skal de sidste justeringer med hydraulikblokken være på plads, da udviklingsprocessen stadig er i gang for den mest optimale løsning. Men både SteerGuide og HydraSpecma er fortrøstningsfulde, da man allerede er nået meget langt på det første år.

 

KONTAKT HYDRASPECMA
Jan Hjort Pedersen
Sales Engineer
HydraSpecma A/S
Tlf: +45 2325 6290
e-mail: jan.h.pedersen@hydraspecma.com